work, just workwork!

image129

rätt nyligen hemkommen från jobbet, 7timmars jobbande med den drygaste huvudvärken du kan tänka dig. Har egentligen inget att skriva, så ska inte göra det heller. Sitter här och funderar på om jag ska svänga förbi friskis före skolan imorgon bitti, börjar nämligen inte förs 10.10, vi får se hur trött jag är imorgon bitti helt enkelt, och sen jobbar jag ju efter skolan också, gaah ibland är livet lite mindre roligt, JA!

lidingö, lite finare lite bättre

eller? igår sprang Pappa& Johan som sagt lidingöloppet och det gick skitbra! Jag, Malin, Mamma& Marianne följde loppet genom att åka runt till fem olika ställen och väntade in dom, survade med vatten& bananer! fan vad dom kämpade, man blir ju nästan lite stolt, haha! vi åkte ju 9.30 på morgonen och kom hem 20.30 på kvällen, va helt slut och hade ingen ork att blogga då precis. mysig dag i vilket fall, och hjälp vad många som sprang, tjejer som killar, ungdommar som gamlingar, i 3 hela mil! 2/4 gjort nu, bara two more to go, vasaloppet nästa och sen vätternrundan! och dom är 46& 49 år gamla ändå, grymt! pappas andra klassiker dessutom.

Om en 40min ska jag åka och jobba också, i sju timmar, är inte direkt pepp! de här "lill-lovet" har gått way to fast!
nej nu ska jag gå& göra mig iordning lite!

lidingöloppet

image126imorgon och jag har inte tvivlat en sekund på att pappa inte ska klara det där galant, för NU! han har nämligen haft ont i ischias i en vecka nu, och särskilt de senaste dagarna, inget verkar hjälpa och han säger själv att han inte vet om han kommer klara det, och pappa brukar inte vara den som är orolig, så nått är ju på tok. Han måste klara det där, som han kämpat, tränat och laddat, och som han kämpade på vansbrosimningen, och löpning är något pappa är GRYM på, han springer ju alltid flera gånger i veckan och långt och uthålligt. Jag är rädd att det här ska stoppa honom bara, men egentligen borde jag inte alls tvivla, som envis och en sån kämpar glöd som han har, klart han kommer klara det här! han är ju grym, min pappa klas.

image127

imorgon åker vi 9.00 mot lidingö, och jag vet att du kommer klara de här kanske inte utan problem (ischias) men strålande!


är det okej att utnyttja någon ifall personen inte säger ifrån?


image125
hon är så cool, och jag skulle inte banga en sekund på hennes outfit en kall dag som idag, ashley olsen

jag är lite upprörd och besviken på hur folk beter sig och uttnyttjar andra, jag har en killkompis som är olyckligt kär. Ja så skulle man nog uttrycka det bäst, han och hans tjej har varit tillsammans ett bra tag nu ändå, men de har gått upp och ner hela tiden, främst ner skulle jag säga. Hon hänger mest på krogen, och är inne i stadiet där hon vill exprimentera lite och inte vill vara så fast, han är mer killen som vill ha ett stadigt skönt förhållande med den han älskar, ni ser ju krocken redan där. Men så är det i vilket fall som helst att den här killen är så grymt kär i den här tjejen, och tjejen utnyttjar det rätt rejält genom att kasta iväg honom när hon vill ha någon annan och när hon tröttnat, sen när hon vill ha honom igen, står han ju självklart där och väntar med öppna armar och allt är bra igen. En grej om de här kanske hänt en gång, men de här är en rutin, som händer ungefär varannan vecka, killen är alltså varannan vecka världens lyckligaste och varannan vecka helt krossad. Frågan är; är det värt det? Han tycker ju uppenbarligen de, men samtidigt säger han att "visst det funkar inte, men jag kan inte lämna de heller, för jag älskar henne". Fan vad det är jobbigt när man inte kan hjälpa, när man inte bara kan skälla ut den här tjejen, för JAG tycker hennes beteende är fel och rätt vidrigt, eftersom hon utnyttjar hans starka känslor för henne som att de vore en leksak. En grej om det är på samma vilkor, men vad gör man när man ser att någon bara kommer bli mer och mer sårad i slutändan?

ärligt talat tror jag det är upp till en själv i slutändan, det är ändå en själv som bestämmer över ens egna beslut, men ibland kanske man behöver en knuff i rätt riktning? vem bestämmer vad som är rätt riktning för en annan?

oj, det här blev djupt och långt, men något jag funderat på så länge nu!

sushibuffé

 image104image105

eftersom att vi var lediga idag, så hade vi tjejer bestämt redan tidigare i veckan att vi skulle gå och äta sushi/kina-buffé på East City. Så vi träffades 12.00 och satt kvar ändå tills två skulle jag tro, det var så gott med sushi, men jag är fort. mätt& mår lite illa, så var väl ungefär allas känsla. Buffé är mäktigt, särskilt när man försöker sig på att få "valuta för pengarna". Har precis sätt idol-reprisen, Alltså tjejerna är ju helt grymma i år! Marie har en sån grym röst, Amanda är så cool& har en sån speciell skön röst, Patrizia är skitbra, och ja i år är det faktiskt svårt att peka ut vem som är sämst, för alla är så bra! Imorgon springer Pappa Lidigöloppet, Han är så cool, andra steger i sin andra klassiker, och jag ska åka med till Lidingö och heja såklart!

vardagslyx!

image123   image124


haha igår kväll skulle jag ju bada skumbad, men jag kände att de inte riktigt räckte itll, jag ville gå fullt ut och köra hela kittet; så jag hade en litet romantiskt bad för en, med; en hel flaska skum(jo jag gillar att överdriva), doftljus runt hela jacuzzit, rosenblad i vattnet(inte röda, för där tyckte jag gränsen gick, så de fick bli korallfärgade), jag hade fyllt ett champangeglas med mineralvatten med hallon&is i, jag hade gjort en liten tallrik med skärda äppelbitar& kiwibitar på. Jag hade tagit in radion i badrummet, och jag hade en ansiktsmask med jorgubb över hela ansiktet. joo jag överdrev helt enkelt till tusen, men det var så VÄRT! där låg jag och kunde inte vara mer avslappnad, och känna mig mer fräsh samtidigt som jag lyssnade på mysiga låtar på radion! och detta på en TORSDAG!

jag säger bara, unna dig vardagslyx, och det behöver inte nödvändigtvis vara att ta ett bad, utan de kan vara allt möjligt beroende på vem man är, äsch jag tycker mest abra att man GÖR vardagen onödigt tråkig. "det blir vad man gör de till", och de är inte bara helger som behöver vara roliga eller sköna, det finns så mycket tid som vi bara spiller på att gå runt och tycka att allt suger, och att allt är tråkigt! så jävla onödigt, egentligen...


GG

image122    image121
jag har ju gått och blivit lite besatt av GossipGirl, och idag lags andra avsnittet ut på youtube! håller fort. så jävla bra, om inte inte bättre den här gången. Se den! Gör det!, jag lovar den innehåller precis de där jag älskar att kolla på i alla fall, intriger, fester, relationer, skvaller osv. Bara ge den en chans så är du fast!

ska kolla klart de tre sista minutrarna nu sen ska jag gå och bada för tredja gången den här veckan nu, jagvet, men har blivit lite beroende av det med. Har köpt badskum idag också, åh det ska bli så härligt!



 

Marilyn Monroe


image119

den vackraste kvinnan genom tiderna är enligt mig Marilyn Monroe.
thats it. Därför jag har bestämt mig för att göra en Marilyn-vägg. Har köpt 3 tavlor på henne idag och en stor plansh som jag ska sätta i en ram, har även några till tavlor på henne jag ska köpa och sen kommer det bli skitfint! Och lätt blir de att matcha ihop alla bilder eftersom hon är så stilren och har ungefär alla samma färger, svartvita eller svart, vit röda! Äntligen kan jag slänga min hemmagjorda Reportage-vägg som jag tröttnat på för länge sen!

studiedagar

image118
nostalgi, sommar 2006

har egentligen inget att skriva, somnade HALV SJU igår, och vaknade tre i natt, för att sedan somna om och vakna 10.45, helt gaalet! är jättepigg nu och håller på att låta dagen försvinna, så ska nog ut och ta en promenad nu medans jag funderar på vad jag ska göra av denna lediga dag!

pesimism är bullshit!

aaouch! jag verkar verkligen veta vad jag behöver just nu, kom precis tillbaka från min springtur och väntar på att badkaret ska fyllas. Fick en kommentar igår som verkligen värmde, efter min slitna skitdag så fick jag denna kommentar av en kollega; "du är alltid så glad, det är så skönt för varje gång man ser dig så blir man glad", Jag som inte kände mig speciellt glad började tänka efter och kom faktiskt på att även om min dag var minst sagt pain så höll jag humöret uppe och klagade inte, var så kul att få en sån spontan kommentar speciellt eftersom jag upplevet mig själv som världens tjurskalle den senaste tiden, när jag var yngre fick jag ständigt sånna kommentaret från fotbolls laget, skolan, släkt& vänner, blev tex. "lagets solsken", fick kommentarer som "sofia är duktig i skolan och alltid så himla glad och trevlig", så vare bara, jag hade alltid ett leende på läpparna på ngt sätt.

image117
"hon som alltid är glad& positiv" - 2005?

Fast ¨på senaste tiden har jag inte fått några sånna här kommentarer, och de av en anledning, att jag helt enkelt inte varit den där glada härliga personen, jag har gått runt och tjurat alltför länge nu, men NU äntligen börjar jag komma tillbka, de senaste veckorna har jag fått en helt ny energi och varit glad& mestadels positiv, har känt mig som gamla glada sofia igen, vilket är så enormt skönt. och skönast av allt, att jag fick respons för det och att jag fick de konstaterat av någon annan, tänk att en spontan kommentar från en person man inte ens känner bra kan göra en så glad; vi gör de för sällan faktiskt, ger varandra komplimanger alltså; vafan bjud till lite, ge en komplimang till någon som du faktiskt menar, se så mycket gladare folk blir!

nej nu rinner snart vattnet över, dags att inta ett skönt bad återigen, ciao!

lägg inte ner, tagga om!


jag hatar verkligen när allt bara går emot en, här försöker man liksom vara possitv och göra ngt bra av situationen och då ska allt motarbeta en själv? bestämde mig nämligen 19.30 för att jag skulle åka till friskis och träna, så jag byter om, tar bort sminket, packar träningsväskan& går ut till bussen som ska gå 19.50, står där ett tag.

image116

Kollar sen på busstabellen, och så stär de 19.43, det kan bara inte hända! Så då fanns de ingen chans att jag skulle hinna eftersom dom stänger 9 och de skulle kännas ovärt att träna i bara 20min. Grejen är att det självklart är mitt eget fel som inte kollade tabellen innan, men antog att den gick som alltid tio i och 20 över, så jag fick utbrott, tycker inte man förtjänar att sånt händer en när man faktiskt motiverar sig att göra ngt bra, men tjaa shit happends och vad gör man då? JO, man taggar och gör de bästa av situationen, så nu äre jag som tar en springrunda och sen kör en favorit i repris med ett bad! samtidigt som jag ska plugga in "make up store-föredraget, nej nu ska jag ut i mörket!

derby 1-1


image115    image114
blir så jävla trött på det här, hade skrivit ett långt inlägg om min dag& dagens match, men så bara stängdes allt ner, inte ens chans att jag skriver om, men i alla fall vare derby idag, 1-1! även fast jag tycker aik hade de mest övertygande spelet så är jag rätt nöjd med 1 poäng fast 3poäng skulle varit så jävla skönt! så sjukt jämnt i toppen nu. kanske kommenterar matchen mer imorogn, är så fruktansvärt trött nu, avslutar med att säga att;
valdemarín ÄR KUNG!

bad& doftljus

sköönt, nu vet man att man lever! haha, håller på att tappa upp ett härligt bad& kollar på 50first days sålänge, den är mysig men lite hemsk, jaja badet väntar!

löp

image112 image113 


höll på att låta kvällen bara svepa förbi, men tog tag i mig själv i sista minut; sitter här i en ful väst, ni vet en såndär stor, gul med reflexer på som dagisbarn har på sig när dom går promenader i stadstrafiken, har nämligen bestämt mig för att ut och springa bort den sista energi jag har kvar, kände inte att träningspasset tidigare idag gjorde mig helt slut, så ska dra nu, när jag kommer hem blir ett skönt bubbelbad och ljus med jordgubbsdoft!

how to spend a sunday night

hittat en ny länk, här kan man se hela första avsnittet av GossipGirl i rad;
http://tv-links.co.uk/listings/1/8718
det är så bra, vill bara se nästa avsnitt NU! jaja, företagsmötet flyttades till torsdag så har lite beslutsångest över vad jag ska göra av min kväll, antingen så;

drar jag en löp och tar ett skönt bad
åker ner på 9-bion och ser en skön film
kollar på de stora(not) tv-utbudet söndagen erbjuder
går en promenad
cyklar ner och hälsar på Grannys.
image111

eller så försöker jag pricka av de flesta av de där, och slipper ångra mitt val!


kom igen, nu KÖR vi!


hemkommen från friskis nu, vi åkte och slängde en hel kärra med skräp på librobäck först, sen åkte vi och träna, lokalerna (i ultuna) är verkligen frääsha! helt nya& stora och fina, jag gillart! blev mest springmaskinerna, älskar den där med ben&armar på samma gång, blev bara ett kort pass på 45min eftersom vi skulle hämta mamma vid gränby eftersom hon varit bortrest hela helgen. men skönt varé, och man blir bara mer& mer taggad att träna när man börjat träna, det är mitt största motivationstips; PALLRA dig dit och börja så kommer du aldrig vilja sluta!

image92

ska nog ta en liten joggingtur snart, för såhär taggad var de länge sen jag va, men måste ringa malin och checka när vi ska träffas allihopa ikväll. nu ropar pappa att jag ska hjälpa han med att koppla in kameran i tv:n, ciao!

träning

nu ska jag åka iväg och träna med pappa på f&s. men skrev här bara för att jag ska komma ihåg;

LADDA ipoden!


vi kör en martin timell-dag


har hunnit med en hel del fast klockan bara är lunch. och inte tränat, shoppat, kollat på film och sånt som söndagar kind of är till för, utan vi har verkligen FIXAT! min pappa& jag tog tag i de hela och har "börjat förbereda för vinter" visst låter de deppigt? men samtidigt så skönt att slippa göra dessa grejer senare, så vi har helt enkelt; tömt poolen, gjort ren poolen, tagit bort stege& tillbehör& satt på stålplattorna över så de inte ska frysa så mycket, vi har slängt en massa skit som legat och samlats på släpkärran för att de sedan ska åkas till sopen med de, vi har vattnat hela trädgården, inne& uterummet, vi har dammsugit hela huset, jag har städat MITT rum(!!), vi har bärt ved och ja you name it! haha helt enkelt sånt som ingen VILL göra men måste.

image110
mannen, myten, legenden!

sen finns de ju alltid lite små baktankar med de mesta, min är att jag ska hjälpa pappa lite extra så han vill åka till friskis& träna med mig snart. Så vi ska åka om kanske en timme, yeah! "man behandlar andra som man själv vill bli behandlad" jag sällskapar honom, han sällskapar mig, perfekt ju.

får se om stadstrippen blir av, ska snart ringa dom andra tjejerna och avtala tid för möte. haha så vuxet de låter, "vi ska ha möte med företaget". dags att keep going!

youtube är min räddning

har precis kollat på hela första avsnittet av gossipgirl,  det är helt sjukt hur allt kan spridas runt på internet på bara 3 dagar. I vilket fall, åh det är SÅ bra! jag vill bara se mer, det får väl bli youtube efter varje dag ett nytt avsnitt sänds i USA. Självklart inte lika kul men bättre än inget. absolut. verkligen känner på mig att denna serie kommer bli min nya drog så fort den börjar sändas i Sverige. Ska väl läsa ut böckerna också, har bara läst 3 och tror de finns 7 och snart 8 översatta till svenska.

 image109
dessa två spelar Nate& Dan. (i boken uppfattas Dan som skitful men i serien är han nästan snyggast!)

FAN va underhållande det är alltså, kanske är roligare eftersom jag läst de första böckerna och känner igen så mycket i karaktärerna och vet lite vad som ska hända, men samtidigt är långt ifrån identiskt. de brukar ju vara så att filmen/tv-serien alltid är annorlunda än boken/böckerna. Nej nu ska plöjas lite sex and the city avsnitt. sen äre SOVA för min del.

Imorgon är det företagsmöte hemma hos malin eller dessie på eftermiddagen& förmiddagen ska hinnas med lite träning& shopping är tänkt.


förhandsvisning

checka de första 10minutrarna av gossip girl;

[video]http://www.youtube.com/watch?v=ZS6ZnwaoSuU[/video]

jag vill se mer!

det nya OC


okej nu har jag googlat lite på det; 19 september började alltså den amerikanska kanalen CW sända gossip girl som tv-serien, har sett trailern och tror det kan bli hur bra som helst, en klar ersättare till OC. Har saknat en tv-serie som handlar om de rika ungdommarna i USA, nu är det bara att vänta och se vilka som köper upp programmet, jag chansar på kanal5, det skulle ju vara en perfekt ersättare för OC för deras del. GAH det jobbiga är att det förmodligen kommer ta ett halvår-år innan dom förmodligen kommer börja sända i Sverige, vi är så sega och efter men jaja, får väl försöka kolla lite på youtube sålänge. Blair, Nate, Serena, Dan, Chuck, Jenny kommer bli de nya namnen som de snackas om? istället för Marissa, Ryan, Seth, Summer, Taylor, Luke, Johnny?

För övrigt är det Josh Schwartz som ska producera tv-serien& ni vet han som även producerade OC.
Gossip Girl serien är lite som en blandning av Laguna Beach& OC.

image108   image107
the OC vs. Gossip Girl

Hoppas Hoppas det kommer snart; ni som gillar böckerna (de här är förövrigt de enda böcker jag läser, eftersom jag aldrig varit någon bokmal, men de är mer som att läsa en tidning eller kolla på en tv-serie) eller bara är intresserade av den nya serien, checka;
http://www.cwtv.com/shows/gossip-girl/

gossip girl


läste nyss lite skvaller om att gossip girl-serien av böcker tydligen blivit tv-serie! är inte LITE sugen på att se på en gång, men ska googla lite om det här och se hur man kan få tag på serien!

image106

sushi!

fick precis ett telefonsamtal; "det blir sushi ikväll!"
snacka om humörhöjare!

image104        image105

sex and the city - the movie

Carrie Bradshaw& Mr. Big, det kommer bli värdsklass!

image103

ååh så jag längtar! har ju vetat detta ett bra tag nu, att det ska bli en film av sexandthecity men jag längtar mer& mer för varje dag, hoppas det blir lyckat! och lika bra som serien, tvivlar ju lite på det, eftersom folks förväntningar kommer vara lika höga som carries klackar, skyhöga! men den 30maj är det jag som sitter bänkad på premiären! det är givet!

be able to trust


igår var kaos, började med att jag försov mig till matte-testet, men hann ändå göra alla utom sista, sen varé lite affärsjuridik& sen slutade jag& nicole för att nickan hade pratat med BG om att vi skulle få jobba hemma istället, så vi slapp den långa håltimmen och åkte ner på stan, jag skulle åka hem, stod och vänta på bussen i en kvart och när de är en minut kvar kommer jag på "jag kanske borde passa på att gå in på synsam och göra synundersökning" så går jag in och pratar med en tjej om det och sen säger hon "ja har du legg med dig?" och då visade de sig att man behövde de så jag fick gå tillbaka mot min busshålltplats utan att ha gjort någon nytta alls, och då hade bussen precis gått och jag fick vänta ytterligare en kvart. oväärt men det var sol& mysväder, åkte hem och kollade på idolreprisen och lite sånt, men på eftermiddagen var det KAOS, jag vet att jag inte borde tvivla på dig, men ändå gör jag det, jag blir så nervös& orolig att du ska begå snedsteg och att du inte tänker dig för innan du begår misstag som kan straffa dig för resten av livet. jag har nog aldirg varit sådär brutalt ärlig mot dig NÅGONSIN, det var svårt och tog tid, men jag behövde få ur mig det, jag vill lita på dig och jag gör det, men samtidigt är det något som får mig att bli så orolig att du ska begå misstag. jag älskar dig till tusen men jag vet inte om jag skulle kunna se på dig på samma sätt om du begick misstaget.

image101  image102
(channing tatum var med i "she's the man"& alla säger att hunken är ännu sexigare i filmen step up, så den ska spanas in inom kort!)

kändes skönt att vi i vilket fall fick reda ut situationen, men it breaks my heart när jag ser att du mår dåligt, att du inte har friheten att besluta över ditt eget liv, jag vill inte att du ska ha det så, men samtidigt vill jag inte att du ska försvinna lite halvt, men på någotvis kanske det vore bäst, FÖR dig, absolut inte för mig, men det som är viktigast är att du mår bra, mår du bra så mår jag bra! det är givet

såg på "she the man" men sabbe, fia& anna igår kväll, det var mys. nu ska jag ta tag i mig själv och göra något vettigt av dagen. ikväll kanske de blir bio med pappa& malin, länge sen jag hängde med familjen utanför hemmet.
nej NU äre dags att RÖRA PÅ PÅKARNA!


försvarsadvokaten

varför kan jag inte acceptera att vissa människor är 100% onda?
för att jag tror inte på det..

image100
Hayden Panettiere

ibland tror jag att jag faktiskt bryr mig och TÄNKER för mycket, överhuvudtaget. Jag är och har alltid varit den tjejen som tycker lite synd om "the bad-guy" i filmer osv. inte för att deras stil är okej på någotvis, för det är SÅ INTE okej. Men samtidigt på något konstigt jävla vis så känner jag medlidande, eller jag vet riktigt om de är de rätta ordet, känner mest att det finns en anledning till de allra flesta handlingar vi gör, och det kan bero på något. Fast sen finns de ju självklart gränser för vad folk gör och av vilken orsak, men mina föräldrar har fått haft ett mindre helvete med mig ändå sen barnsben då jag alltid ständigt varit "försvarsadvokaten" vid middagsdisskutionera, frukost, lunch ja you name it!

säger någon nått, eller ska berätta något dåligt om en person då bara kommer det; det rabblande försvarstalet från min sida "men han kanske..." "det är säker för att.." tror inte de är så han menar, han menar nog..." osv osv. kan inte hjälpa det, det bara uppstår. Jag sofia eriksson KLARAR INTE att se människor ensamma hamna i underläge, och det är nästan vem de än gäller, oavsett om jag själv gillar människan eller inte, känner eller inte, spelar oftast ingen roll, jag måste vara där och försvara. vet inte hur många gånger jag fått höra; "men sofia du måste inte alltid försvara någon annan", nej det måste jag inte, men det bara blir.

to much talking and NO action


känns som det varit precis så från min sida senaste tiden. Själv är det något jag ogillar hos andra, att folk bara pratar om vad de ska göra och aldrig gör det osv. Så nu är det dags för ändring på den fronten. sluta med den slappa attityden och faktiskt inte snacka tomma ord. Skolfoto varé idag ja, nu är det klartkonstaterat efter 12år av skolfotografering KAN jag inte bli bra, går bara inte! Det är något som händer när kameran kommer upp, jag är helt enkelt inte född som en modell, men jag kan ta det! känns inte som man orkar bry sig på samma sätt nu, sista året. Kan inte låta bli att få ett leende på läpparna när jag säger det; SISTA året.


lill-lördag


eller för de under 18-strecket kallat en helt vanlig vardagskväll. som jag tidigare skrev så tog jag tag i mig själv och åkte till skolan efter lunch, försökte verkligen vara engagerad på svenskan, där det pratades romantiken& upplysningen, kände att min energi redan föll där. Men varför ge upp? så vi gick vidare mot ÄNNU en UF-föreläsning, denna lite roligare än dagen innan som kändes mest värdelös, men sen skulle vi i alla fall ha vårt första "riktiga" möte med vårtat företag. NU är vi registrerade och det känns skönt att äntligen kunna sätta igång och få fart påré, Vi bestämde också vilka som skulle göra vad i företaget; jag blev markandsföringschef vilket också var det jag helst ville vara, så det känns positivt nu faktiskt, tror vi kan göra något bra av det här ändå. men så beror väl allt sånt där på hur mycket tid vi vill/orkar/kommer kunna/offra från andra lektioner osv. men äsch det ska bli lite kul att se det är att driva ett företag faktiskt, även om det inte är EXAKT samma sak som andra företag. men skillnaden är ju inte brutalt stor precis.

image99

efter vi bestämt lite och registrerat så åkte jag ner mot stan, fördrev lite tid med att kolla lite på mössor& lite kläder, men de 20min jag hade till övers gick fortare än väntat så köpte faktiskt ingenting förutom en sallad, risifrutti& brämhults juice och gick upp i parken brevid busshålltplatsen och läste nya VR och åt lite i SOLEN (observera solen). mysigt väder idag, men sen åkte jag i alla fall mot jobbet, allt gick smidigt idag, lite folk vilket var skönt eftersom jag fort. inte var på topp, sen åkte jag igenom stan hem och kollade på beck som familjen hade hyrt. Som familjen eriksson har väntat på att nya beck ska komma ut; och så hade dom redan kollat och jag fick kolla själv. Den var HEMSK, helt enkelt. sammanfattningsvis brutal& samtidigt sådär beck mysig på ngt sätt. JAJA nu räcker det, dags att sova lite, imorgon är de skolfoto och jag BÄVAR, sista året låt mig BLI BRA! fast jag vet ju redan, och orkar inte bry mig längre. det är bara ett skolfoto liksom. så THATS it!

alltid samma hetts

fan idag bröt jag min svit, jag har varit på alla lektioner, alla dagar i årkurs 3, men idag sprack det; jag fick världens magknip och huvudvärk och kunde inte ens resa mig upp och pallra mig mot skolan, det fanns bara inte! så jag tog en massa tabletter och nu känner jag mig faktiskt fitt for fight igen; känns onödigt att missa två lektioner för en sån sak särskilt med tanke på att de kommer bli 2,5 timme frånvaro, och jag som skulle hålla nollan! jaja det får bli nästa termin, men 2,5 det ska jag hålla, min organisation&ledarskap börjar om 5min, KAN ju åka och komma försent till den, men det skulle bara vara slöseri med energi eftersom dom lektionerna med ester är desamma som att inte ha någon lektion alls, man fattar ändå INGENTING.

image98


Så det får bli att jag åker efter lunch, med svenska& UF-företaget, och sen ska jag jobba också! inte bra dag idag för det, med tanke på att jag fortfarande inte mår helt prima och hade egentligen tänkt att hinna med en repa på stan, men nej så skare uppbarligen inte bli, jag ska tydligen se lika tråkig/ful/äcklig på skolfotot som förra året, inte ens något NYTT ska jag få ha på mig.

haha nej nu blev de som vanligt för negativt; nu ska jag gå och och ta en till alvedon, prova min saltvattenspray& sen gå ut en sväng.

honey you are a rock


upon which i stand and i come here to talk, i hope you understand,
that green eyes yeah the spotlight shines upon you,
how could anybody deny you, i came here with a load 
and it feels so much lighter now i met you,
and honey you should now that i could never go on without you

coldplay, kommer alltid ligga närmast och särskilt eftersom det får mig att tänka på en mycket speciell person

företagare


efter en och en halv timme av UF-seminarium så kan jag väl inte annat än säga; är det såhär det ska kännas att vara företagare? stressad att starta igång, stressad att få med allt, göra allt rätt, gå med vinst, hålla sig inom alla ramar och ja helt enkelt kirra allt de som dom föreläste om i långa dryyyga en och en halv timme, värt? nejnej! men ska väl inte klaga när man fått varit ledig idag.

gick ner mot stan och gick runt och velade om jag skulle åka hem och kosa eller om jag skulle ta en runda på stan som jag faktiskt tjatat om sålänge nu, efter lite velande gick jag mot gågatan, och sådär ser man desireé sitta på bänken och spana på folk, så jag joinade henne och lugnade ner mig lite efter alla mina stressande tankar hur jag skulle få allt att gå ihop; sen efter det blev jag nog ännu mer stressad då jag hade cirka en timme på mig att hitta alla saker jag ville ha; KLÄDER stod högst upp på listan men som VANLIGT kommer man aldrig hem med de man tänkt; 
 image97

så blev en hel del småtjaffs som det brukar bli när jag har pengar att spendera på småsaker; ett fint guld-hjärt-halsband från h&m, ett par nya pärlörhängen (eftersom jag alltid har en tendens att slarva bort det ena), vågade mig på ett nytt puder eftersom nivéas helt plötsligt var helt borta vilket jag& expediten samtalde länge om hur konstigt de va, annars älskar jag nivéas produkter faktiskt och tillsist blev de saltvattenspray också; ska hopp i dushen nu och sen prova om det funkart!
officiellt 77 dagar kvar

just free


lediga idag, skönt har sovit ut, pratat i telefon sådär länge som man bara gör med tjejkompisar om absolut ingenting typ, har precis duschat, kollat lite på sex and the city, och ska snart åka ner på stan för att kolla runt lite och sen gå på UF-föreläsning med mitt företag som jag startat med elin, minna, dessie& malin. efter de tänkte jag forsätta min stadsrunda och sen åka förbi friskis& träna! ska ladda min ipod också så jag har något att träna till, idag går mitt halva-priset-på-bio-kort ut och kanske borde köra en bio ikväll men efter de här kommer jag förmodligen vara brutalt stressad av allt företagssnack och så plus att jag kommer nog inte hinna.

så skönt att va ledig för en gångs skull, har inte varit ledig en hel dag på ÅTTA dagar. gått i skolan 6 och jobbat 2 hela dagar. äntligen ska jag fixa lite smågrejer jag velat göra länge! :)

hm ska kila och göra mig klar nu och sen dra mig ner mot staden, thats it!

höst=depp?

kände att det har varit för mycket depp i min blogg, och kärlekstjaffs! lite posivit nurå på hösten tack!

var en sväng i skolan och räknade matte, vet inte var det är med mig&matte som helt plötsligt klickar, men det bara funkar just nu, kompis det går bra nu. Nejrå men det har nog varit svårt mellan Matematik& mig i för många år nu, kommer ihåg när jag gick i sjuan och jag var rätt hype på matte, känns som de börjar komma tillbaka nu. fyfan vad jag gillart när man verkligen fattar. Läär ju i och för sig bli nååågot sisådär MYCKET svårare senare, men ett senare problem. åkte snabbt hem sen och soov, det var så grymt skönt att det nästan borde göras varje dag, en snabb powernap, inte mer! för då blir man bara seeg. Tog mig väl i kragen och faktiskt gjorde något efter skolan idag, brukar oftast åka hem och typ kolla på tv och vila. men efter maten åkte jag ner och träffa Andrea, dom har flyttat in till stan nu, i en fräsh 1,5a vad jag förstår, centralt och bra, bara en gata från robert. Vi satt och sladdra om lite allt möjligt nere vid ån, och gick sen tillsammans bort mot deras nya lägenhet, jag gick till Robert och hälsade på, och hon till friskis för att köpa kort, äntligen någon att träna med! 

image96
fyifuck vad hon borde vunnit top model.

jaja, väl hemma hos robert, kollade vi lite på idol, och nu är jag hemma igen. Det jag dock vill konstatera med denna dag är att praktiskt taget ALLA jag stött på har varit trötta& irriterade och inte alls på humör idag förutom jag själv. faan vad hösten drar ner folk alltså, negativa, lättirriterade, arga, trötta, deppiga! Vet att det är lätt att hamna i träsket, men vafan RYCK upp er! jag vet att det inte är något JAG borde säga som är likadan, men "de blir vad man gör de till" och alla tycks vilja göra hösten till det värsta som finns, äh glad att jag åtminstonde höll humöret uppe HELA dagen, har faktiskt inte varit arg eller irriterad alls vad jag kan komma på. tänkte forsätta så också, mycket trevligare!

när jag kom hem så fick jag till och med ett ryck och gick ut för en powerwalk (mycket power), satt på ipoden och hamnade nere vid granebergsparken (dvs. typ 100m från mitt hus), min gamla hemmafotbollsplan(er). Fick världens nostalgi, och ville bara springa runt där och sparka boll igen. Särskilt när jag såg två småtjejer i sina SAIF-kläder som cyklade hem från sin träning idag. SAKNAR fotbollstiderna, saknar att springa med ett mål i sikte.
men ska inte deppa ihop för det, är iställt glad för den tid jag hade med fotbollen& SAIF.

börjar bli dags att ta mig i sängs nu, har faktiskt lyckats klara 12-regeln de flesta dagar dom senaste veckorna, kanske för att min nya säng lockar, ha aldrig sovit så bra. hm ett sex and the city-avsnitt för det bli också, eller kanske två, godnatt

"you are always on my mind"

i just cant control myself, you are always on my mind, på ett eller annat sätt. varför är det så lätt att bara slira över och börja drömma ett helt annat liv i skallen än vad som egentligen utspelar sig i verkligheten? JO för att tankarna kan du kirra ihop på ett helt eget sätt, precis som du vill ha det, dock ett svårare kort att lägga i verkligheten, VARFÖR ska de vara så svårt att deleta personer från ens näthinna?

det drar ju bara ner en, ovärt! jaa fan dags för vänding, totally, completely NU!

nytt försök

hur många gånger jag än sagt det så säger jag det igen; imorgon ska jag fan ta tag i mig själv, det här funkar inte längre, de vet nog fler än jag själv, skärpning är det enda jag behöver säga!

wake me up when september ends

ny veckostart varé då, det här är första året jag inte hatar måndagar, vi har bland dom slappaste dagarna på just måndagar, och särskilt idag när vi slapp sista lektionen filosofi, alla bara skrek "YEES!" när christina sa "jag måste tyvärr säga att ni inte har någon filosofi lektion idag". denna dag skulle ju vara underbar om det inte varit för att jag skulle jobba, men tänkte inte deppa för det, åkte hem och vilade och tog de lungt, för att sedan ta mig till jobbet, jag måste ärligt säga fyfan vad bra jag va idag, inte för att man kan va särskilt skitbra på mitt jobb, men jag tyckte jag skötte allt bra, även fast jag va trött, motivationen och humöret lite ostadigt så gick jag in med målsättningen att inte låta det förstöra och se så bra det gick. hade tänkt att ta bussen hem när jag sluade 21.00, men så stod mamma där plötsligt och erbjöd mig sjuss hem hon hade hört att jag jobbat och hade vägarna förbi, underbart! neej det här känns inte speciellt intressant, men jaja, äntligen är måndag avklarad i alla fall, och imorgon börjar man 12.20!

ska åka förbi friskis innan jag börjar och träna lite, ska nog ringa mimmi och höra om hon ska haka. Hon och Robert har nästan bott hos mig i helgen, mysigt mysigt!

i dessa depptider (=hösten) så börjar man tänka på saker igen som man gått och försökt förträngt under sommaren "du var det bästa som fanns i mitt liv, nu är du det jag saknar mest i mitt liv!" jag har försökt gått runt med inställningen att "det som hände nog ändå var bäst så", och att det förmodligen var du som blev knäpp och jag själv egentligen bara gjorde allt rätt och sen var allt ditt fel, men det var inte så, ska inte ens försöka tänka så, för även om du kanske inte tror det, så förstår jag hur du känner, du ska veta att jag mår så grymt dåligt när jag ser hur du mår, ser vad du utsätts för, varenda liten dag, åh jag vill bara ta din hand och säga att allt ska bli bra, att dom är idioter! för dom är det, dom bryr sig inte om andras känslor och andra personer överhuvudtaget. Jag vill bara att du ska må bra, och visst gör du delvis det, du har en bra människa vid din sida som hjälper dig igenom mycket, det är jag glad över ska du veta! Åh jag vill bara att du ska veta att jag är på din sida, jag lider med dig jag är glad med dig, jag känner som du känner och framförallt jag har inte och skulle aldirg svika dig, allt blev bara så fel, det vet du med! jag bryr mig så mycket, du anar inte hur ofta du är i mina tankar, jag vill bara finnas där vid din sida, för trotts allt, så är du så himla när hjärtat, och jag kommer alltid bry mig om dig, alltid, oavsett alltid!

skönt att få det ur sig, om det bara va så lätt att få ur sig det till rätt person istället för en blogg bara! det kanske kommer, jaja nu ska jag nog ta mig ett bad!
godnatt!

fotboll när den är som allra bäst


är egentigen inte fotboll som innehar NOLL mål, men en match som det är spänning i varenda liten minut, för även om vi hade övertaget i princip varenda sekund i de 90 minuterna så finns ändå chansen, så finns ändå risken att danskarna kickar in ett mål, av ren tur eller av ren skicklighet eller rent ut av dåligt försvarspel, en match där faktsikt "allt kan hända", de är en bra match, en match med riktig spänning. Just att Sverige inte hade så mycket att förlora gjorde de extra skönt, för de kändes tryggt men samtidigt så läskigt. för jämnt kan man väl inte kalla det ändå, vi hade så otroligt mycket mer chanser och som BORDE suttit och som faktiskt gör en lite småsur över att vi borde fått 3 istället för 1 poäng, även om de inte kanske gör så mycket för Sverige just precis nu, men ändå rätt ska vara rätt!

image95

samma gäller, den SOLKLARA handsen som inträffade av danska spelaren Agger, sånt gör mig faktiskt arg! även om de var en liten hands, men den här var så solklar, så medveten, kanske är mina gamla fotbollstider som gör att jag känner så starkt inför felaktiga domslut, nej om man ändå hade mellbergs ärlighet i sig och faktiskt erkänna att man gjort hands, men nej man förnekar fast hela tv-publiken kan se de helt återigen SOLKLART. Zlatan som spealde grym fotboll från börjar till slut borde få cred för sin målförsök, så jävla tråkigt bara att inget av dom gick in. Även Elmander som var matchens kämpe, garanterat! cred till dig!

Förstår dock inte varför inte Allbäck får komma in på slutet istället, men jaja! bra match och shit avd jag kommenterade den som att jag tror jag är någon kommentatorexpert! haha, jaja nu blire nästan garanterat EM för oss i alla fall, kul!


 


"varför är det bara jag som har sån otur?"


så säger väl alla om sig själva, men i mitt fall måste de verkligen stämma! idag är ett prakt exempel, när jag cyklar iväg till skolan regnar de inte, men efter 4min vräker de ner, när jag ska cykla ner och träffa andrea och har 2 min på mig, så är det punka på den andra cykeln upptäcker jag efter 1/3 av ditvägen, så jaa vad ska man göra? vända? neej jag kör bara på! de är när man låter sånna här små problem stoppa en som man faller, och det tänker jag inte låta hända mig, haha. så jag kämpade på, måste säga att cykla på en cykel med punka på bakhjulet är aningen läskigt, särskilt i en nerförsbacke då man helt enkelt för köra på "det får bära eller brista" och största sannolikheten är väl att det brister men vadå chansar man aldrig kan man inte vinna? så självklart tog jag mig ner till andrea som tålmodigt stod och vänta på mig. vi gick in och köpte precis vad jag behövde efter den här dagen, och gick bakom konsum(som är en klassiker för alla som bor i sunnersta och inte vill att ens föräldrar ska se ens hyss, ändå sen man var lite yngre). 

image94
(för jag är säker på att ifall du var i min närhet så skulle jag vara nöjd, inte bara nu utan alltid)

jani, så avd har jag gjort sen då? kollade nyss på idol, där jag oväntat såg TRE personer jag känner igen! först vare rebecca som var med i typ 2sek och skrek "det är så himla mycket människor här!" och sen vare killen vi stalka inte en utan TVÅ gånger på skansen. och sen vare det mest chockerande, ROBIN i min klass stod och sjöng inför juryn, otippat? eh jaaa.. han gick dock inte vidare. nej nu väntar inspelade topmodel. ta hand om er ladies and tjänstemän!

tears and rain

njaa, tårar är de väl sparsamt med, men jag hade ju lust att bara börja böla när det började SPÖregna när jag cyklat halva vägen till skolan. jag har nog aldrig aldrig varit så blöt i hela mitt liv, och jag kunde ju inte vända precis så de va bara att bita ihop och cykla vidare. hade bara en lektion idag som började 12.20 så jag borde väl inte klaga alls egentligen, men jag vägrade att bli sjuk och för FJÄRDE gången  på en vecka cykla hem i spöregn så jag tog bussen in till stan och sen hem!

och nu borde jag skynda mig, ska möta andrea utanför konsum om 3 minuter, så jag borde väl cykla nu istället för att sitta här! tackochhej!

YEEEEEEEEEES!

det blev derbyvinst!! vilken vänding vi gjorde i andra halvlek, bara någon minut efter jag skrev förra inlägget så gjorde Valdemarín ytterliggare ett mål, har bara ett ord för hans insatts i matchen, grym! gud vad obeskrivligt sköönt! sjätte raken segern nu, men inget går upp mot att spöa bajen(förutom att spöa djurgården då förstås) vilket vi defintivt kommer göra den 24 september om vi fortsätter som vi gör! andra halvleken spelade vi så jävla bra fotboll.. och måste ge cred till pavey som gjorde grymma inlägg.

fan vad jag hade velat vara där, men 24september, ska jag stå NORRA och heja fram oss till nästa derbyseger!

BLACK IS BACK people, and nobody can stop us!

DERBY!


yes, matchen är i full gång mellan aik - hammarby! och Lucas Valdemarín gjorde precis 1-1 till gnaget! jag visste att det inte var kört och andra halvlek har precis börjat. Nu hoppas jag verkligen att Figueriedo gör ett mål, för han är grym, ohyes, black is back, och vi ska kicka bajens ass, så äre bara!
image93

personalmöte

kl. 8.00 på morgonen, man vill bara dö? nej men jag började cykla lite försent så kom väl en tiominuter försent, men så kan de gå när man inte för någon sömn, VEM ringde mig 20 i fem på natten? vem gör så liksom? nej det förstörde min sömn lite. har precis kommit hem nu, de är sånna här dagar/gånger man verkligen märker att stan sover. inte en kotte av sina grannar är ute, man möter max en fem bilar i hela sunnersta och ja de enda man ser är de som sitter trötta vid busshållsplatser och ska åka för att jobba. en och annan hurtbulle ser man ju också som är ute och springer en morgonrunda, annars ingen.

för här snackar jag 7- halv åtta på en lördagmorgon! nu ser jag mina smågrannar springer runt ute och leker på tomten, mina absoluta favoriter carl& philip. dom har nu bott brevid oss i flera år och man kan inte gå ute på tomten ut att man hör ett "HEEJ SOFIA, VETU VAD JAG GJORT IDAG??!!" och lillgamla är dom också, så smarta och allmänbildade för att vara sina 4&6 år, tror jag de kan vara. men de sorgliga av allt är att dom ska flytta, dom är den enda barnfamiljen jag faktiskt klarar av!

jaja känner att jag börjar bli lite negativ nu, men jag är så sjukt trött och borde inte sitta här, men sitter och funderar på om de är för tidigt att ringa folk nu eller inte? hm jaja ska gå och kolla lite på vänner nu.

kör försiktigt!