stand up på självaste lill-lördag

image251      image252

long time no see, som vanligt!

måste bara säga att jag haft den grymmaste lill-lördagen på LÄNGE! premiär för comedy corner på harrys med måns möller och tre andra färskingar! har inte skrattat så mycket på? Ja, grymt länge i alla fall. Kunde inte bli en bättre stämningshöjare på en tråkig vanlig men-snälla-skjut-mig-vecka! Underbart god oxfilé, vitt vin och MÅNS MÖLLER som underhållare, nu vet jag var jag ska tillbringa mina onsdagar i framtiden. Tänk att jag faktiskt har suttit hemma framför TVn istället för det HÄR, är det något fel på mig?

den 7 MAJ kommer BJÖRN gustafsson, då ska jag sitta bänkad längst fram, som jag längtat efter det här!
summering: grym kväll helt enkelt!


dags att återuppstå?

jag har varit i dvala i fem nästan sex dagar i raken nu. Jag menar feber, förskylning, huvudvärk, illamåande helt enkelt rubbet och stubbet! Jag har suttit här hemma knäpptyst i SEX dagar, SÅ olikt mig! Jag har inte haft någon kontakt med omvärlden utan levt i min lilla bubbla där de här sex dagarna kännts som ett enda stort långt dygn.

IDAG var första dagen jag vistades utomhus bland folk. Och de va inte kul/skönt någonstans. Jag va tvungen att åka och få ett prov överstökat, de va mitt enda mål. Jag satte min fot i skolan i exakt en timme och 15minuter sen var jag påväg hem igen. Provet kunde lika bra varit ogjort, för visst kunde jag inte ALLT men de som gjorde de hela värre va att jag kände mig alldeles yr när jag satt och skrev, min hand skakade när jag skulle skriva och jag har aldrig skrivit så fult och oföreståeligt som just precis då. (och då ska ni veta att jag skriver grymt fult annars också). Jag skulle tippa på att få en kommentar som "tyvärr sofia kunde ditt prov inte rättas pga. att man ser inte ett skit av vad du skrivit, sorry du måste göra om!"

nej jag skulle inte bli chockad.

Man skulle kunna tro att jag mådde bättre av att komma ut och få frisk luft och FAKTISKT vistas bland människor men åhnej jag mådde värre än någonsin den här veckan när jag skulle åka hem. NU ungefär 8-9timmar, 2 alvedon, en rinexin och nässpray efter känner jag mig nästan okej. fast bara nästan, och jag har känslan av att de är pga. de där pillren. Det värsta med den här "sjukdomen" jag har är att jag inte kan sova. Vilket inte brukar vara något problem annrs eftersom jag hatar att sova. Men mår man ändå sämst så kan man lika bra sova bort det.

nej de här håller inte längre; om de är något som ska ta mig ur den här dvalan så är det jag själv för uppenbarligen verkar inte min "sjukdom" ge sig så nu blir det upp till kamp! För imorgon (faktiskt idag) fyller Sofia Kolam 19år, grattisgrattis! :) och på söndag fyller även Sabbe 19 :) så imorgon blir det middag - bowlaget - utgång och jag SKASKA vara fit for fight. inget mer snack om saken.. godnatt!

januari

image250

nu har de gått 5dagar av de nya året, och vad fan har jag gjort?
mitt nyårslöfte var att "ta tag i mitt liv , göra mer saker jag gillar och oftare, samt bli impulsivare".
Kan ju inte säga att jag kommit so fare yet, men för att kunna göra mer saker så behövs pengar och DE har jag i alla fall gjort; inte pengar men jobbat. igår 6 timmar och idag 8timmar; skulle egentligen jobbat sex idag med men jag till och med va schysst och ställde upp. Jag känner att jag vill jobba mycket nu, jättemycket. Och inte för att de är så grymt jävla kul; för lets face it det tycker nog ingen, men för att jag vill vara rik i februari. Inte nivet sådär medelmåttig lön, utan verkligen "släng pengar i luften"-rik, riktigt snuskigt äckligt rik.

okej känner att jag crossed the line där, men ni förstår grejen; att slippa tänka på "nu ringde jag så här mycket den här månaden", "såhär mycket gjorde jag av med på krogen, ÅNGEST!", "egentligen onödiga taxiresor istället för buss", "lunch på stan", "bussresor när busskortet är slut" ja jag tror ni förstår. Dom där onödiga men ändå SÅ nödvändiga grejerna som pengarna bara försvinner av. Istället vill jag lägga mina pengar på; NYA kläder, nya skor, ny väska, resor många många sköna spontana resor; weekends, sistaminuten, kryssning, 1-2-3-4veckors resor, paris, london, rom, karibiska öar, thailand, australien, jamaica, brasilien ja you name it. Jag vill lägga mina pengar på saker jag vill ha; inte behöver.

kanske kan bli mitt nyårslöfte istället?

jaja dags att kolla ett SATC-avsnitt och sen sova, jobb imorgon bitti.
(måste bara tillägga, vafan är "bitti" för ord egentligen? de används väl aldrig i andra sammanhang?)


gott nytt 2008!


nej, ingen behöver påminna mig om att de faktiskt var ungefär 5dagar sen som det faktiskt var "gott nytt år" som gällde; men som alltid har jag en tendens att hamna lite efter och bloggar bara när jag känner för det och nu gjorde jag det. Så nu ska jag surra om mitt nyår;

Morgonen började med att jag (som varje kväll inbillar mig att jag är morgonpigg) vaknade försent, hade stängt av min mobilalarm i sömnen (som alltid). Lyckades i alla fall packa ner allt i min stora nike-bag (VARFÖR ska jag alltid överpacka?). De har blivit lite av min grej. Lyckades i alla fall tillslut ta mig till stationen och möta Anna, Fia& Sabbe till 5 i halv 11. Vi började sova nästan på direkten. Alla utom jag såklart; jag blir alltid rastlös när andra sover. Jaja jag bläddra lite i min veckorevyn istället. Efter 2 timmar så var vi framme i Borlänge där vi fick vänta en halvtimme för att ta nästa tåg mot Malung; vi kom såklart ner till tåget sist och alla utom sofia lyckades norpa en plats lite utspritt. Så hon hamna lite i fight med tre bitchiga tjejer som skulle ha en plats till sin HUND, kom igen HUND? missförstå mig rätt; jag älskar hundar, men ska en hund ha en plats framför en människa? de värsta var att när de 3minuter senare kom fram en kille och fråga efter platsen ja då TRYCKTES hunden snabbt under ett säte och tjejerna skrev leende "DE ÄR LEDIGT".

image249  image248 
image246  image247
 

Jaja nu går jag lite väääl in på detalj känner jag. Efter Malung ringer min mamma och säger att jag glömt min mobil; jaja alltid är de nått. i Malung var de buss resten. När vi väl kom fram hade vi förbeställt taxi som skulle hämta oss; men ingen stod där. Vi höll på att förfrysa eftersom de va 15minus grader där uppe och vi hade antingen strumpbyxor eller mjukisbyxor; BRA TJEJER! Efter 25minuter kommer taxin. Vi kommer fram till stugan och bankar på dörren och leter efter nykeln, efter ett tag inser vi att vi står och knackar på fel dörr. Men till slut kom vi in i rätt och träffa Gusfaf. Vi började laga lite mat och åt, de blev ingen nyårssupé här inte men de dög. Sen började vi göra oss iordning. Eftersom vi blivit opeppade att försöka komma in på krogen utan förköp (då taxichaufförn huttrade; har ni inte förköp kan ni lika bra stanna i stugan; de är slutsålt överallt). Men vi bestämmde att vi inte skulle hänga läpp för de, vi började förfesta i vår stuga istället och hade hur kul som helst.

Eftersom de va omöjligt att få tag på taxi så bestämde vi att vi skulle fira tolvslaget i taxin (då skulle ju ingen åka?) Vi trodde verkligen på idén. Vi fick tag i en taxi kvart i tolv; men där sprack de; de tog bara 13minuter fram till stugfesten vi skulle fortsätta kvällen på. Så vi gick ur taxin; gick mot stugan där alla står utanför och ska precis börja spruta skumpa. Vi kör en snabb runda med hälsningar och sen börjar vi skrika "3-2-1-Gooott nytt åååår!" till helt okänt folk från Enköping. De va grymt. Sen går jag och anna in i stugan och börjar sjunga singstar och sen flöt kvällen vidare där tills klockan 5 då vi får tag i taxi hem till stugan igen. Där ligger Gustaf och hans två kompisar och sover (dom har nämligen jobbat hela nyårsnatten). Men när vi kommer så säger Gustaf "skärp er, ni går inte och lägger er, nu krökar vi vidare!". Och vilka är vi och banga på det liksom? Klockan sju på morronen kände vi att 2007 har gjort sitt.

5 timmar senare vaknar vi av väckarklockan, Sabbe går upp och börjar laga köttbullar, bacon& makaroner till frulle, sen beställer vi taxi och känner att vi gjorde bra ifrån oss där uppe; trotts att vi var en glaskrossare, en popcornbrännare, en översocial jävel och en karartefull så hade vi ett grymt avslut på året.

(så nu ursäkta mitt förmodligen längsta blogginlägg nånsin, men 2007s blogg förtjänade ett bra avslut)
så några dagar försent; gott nytt år hörrni!