Vem försöker man lura? man åker bara eckerö-linjen av en enda anledning..



och det är värt, 700spänn fattigare eller 700spänn rikare, det beror på hur man ser det!
Jag tror jag ser de lite mer som en investering..

Nejmen jag har haft lite bloggtorka nu. I måndags "kill me softly"-tidigt så hämta vi upp Robert för 36timmars eckerö. Vårt största (enda?) mål med denna här mini-resan var taxfreen. De är något speciellt med att kliva in i en butik fullt av sprit med bara röda prislappar och en helt plötslig "sänkt åldersgräns på systemet"-känsla. Man känner lite tillfällig makt. Ni vet precis tvärtemot man känner när man går in på Systembolaget hemma. Där känner man sig övervakad, maktlös och jävligt kass. I alla fall efter vi hade checkat in i vår lilla stuga så var de inget snack om saken. Vi skulle till våra stammis-klippor. Stället vi aldrig har svikit är egentligen inget speciellt men de bara är vårt.
Efter några timmar stekande och "de är fel på de här sodukot"-gnäll (de va den lätta nivån) så körde vi klassikern, minigolf. Jag gick in med förmodligen ålands bästa självförtroende och gick därifrån med ja vad ska vi säga? lite sämre självförtroende.. mer än så behöver vi inte gå in på och det var absolut inga klubbar som kastades, nejnej!

   

När vi insåg att Ålands mataffärer har sämre utbud än en Schell-mack så bestämde vi oss för att de fick bli middag i Mariehamn. Vi hamna på någon slags rock/punk-restaurang, där alla anställda såg ut som dom kom från genomfarten och maten smakade superb. Nöjda åkte vi hem till stugan för att dricka vin och spela skitgubbe.
Morgonen efter skulle vi tydligen fiska. Och nu menar jag inte fiska efter fynd som i att shoppa på rea eller ragga upp någon hunk, utan jag menar bokstavligt talat fiska efter fisk. Men där blev inget middag gjord, så vi fortsatte att fynda på taxfreen på hemvägen istället. Så alltså 700kr rikare, de måste jag fan påstå!

när man börjar säga att kaffe innehåller kokain då har det gått för långt...



Heldag, det va verkligen rätta ordet. Vi plöjde igenom varenda affär i stockholm och det där shoppinghumöret jag skrev om igår, de hade gått och dött. Alltså verkligen gått och hängt sig, de fanns inte kvar överhuvudtaget. Kanske pga. den sjukliga sömnbrist vi självförvållat eller kanske för att jag hade för stor pengaångest. Men i vilket fall som helst så köpte jag mitt första SecondHand fynd nånsin. På Beyond Retro, hitta jag en stor kuvertväska med smalt axelband. Den fick följa med mig hem. Annars är min plånbok  ganska nöjd med att inget annat fick göra det. Däremot var inte jag lika nöjd. Dagen blev bara mer och mer flummig eftersom tröttheten bara slog till mer och mer. Så samma skämt eltades och eltades hela dagen.

 

Tillslut var vi så trötta på att gå runt och fönstershoppa så kaffe och energidryck (allt för att få upp energin igen) och satte oss på Norrmalmstorg och tog en break. Efter någon timme så började vi gå mot skansen. Väl där inne åt vi middag, bakadpotatis med skagenröra och loka, hur gott som helst. Efter de så satte vi oss på uteserveringen och drack öl och vin medans vi kollade (läs: lyssnade) på allsång på skansen. Det började faktiskt kännas lite som en uteservering på gotland tills man helt plötsligt kollade sig omkring och majoriteten av gästerna var pensionärer, små fjortis flickor eller barnfamiljer. Efteråt avrundades dagen fint med en powernap på tåget.


24 timmar - bara för att sömn är överskattat

 

klockan är Fem på morgonen och nej det är inte ovanligt att jag är uppe denna tidpunkt. Fast då ska jag tillägga att det inte är för att jag är den där morgonpigga jäveln (no offense, men hur orkar folk gå upp 06.00 på en helg för att det är lungt och harmoniskt?) nej, jag är och kommer aldrig vara den där tjejen som sitter vid frukostbordet, läser morgontidningen och ler mot min man (om det nu inte skulle vara ashton kutcher som råkar vara min man, då KANSKE ett undantag  kan ske, men bara kanske). Jag lever på natten. Kvällar och nätter är mer min grej bara. Jag gillar inte lugn, jag gillar inte tysthet. Jag gillar när det händer. Och vad som nu händer spelar inte så stor roll, bara det HÄNDER!

Så alltså, anledningen till att jag sitter här klockan 05.20 är för att jag inte somnat än. Sitter hemma hos becca och lyssnar på musik medans hon själv försöker sig på att agera någon slags konstnär. Hon sitter helt ärligt och berättar historier bakom hennes så kallade "konstverk". Ja bara ler och låter henne låtsas att hennes konst är på elitnivå. Hon började nyss porrdansa samtidigt som hon sjöng stockholm i mitt hjärta, jag vet inte riktigt om det är helt okej faktiskt.

Ska snart cykla hemåt bort Sunnersta för att ta duscha innan vi drar mot Hufvudstaden.

stockholm i mitt hjärta



fick precis förfrågan om en heldag i stockholm imorgon. Zara ska tydligen besökas och jag är glad. Nej, mer än glad, mer shoppingssug än jag har just nu, det finns nog inte. Jag ska försöka förhandla fram ett besök på Topshop också (och tusen andra affärer som vårt lilla Uppsala tydligen är för litet för). Sen ska vi trotsa regnet genom att svänga förbi allsång på skansen. Det här kan bli kul, särskilt eftersom mina nya rosa sak ska få följa med!

Nu väntar jag på att Anders ska hämta upp mig och så ska vi åka till Rebecca för att umgås (inte alls för att visa upp och skryta om mina nya kamera, nejnej!)


and i got myself a deal!


gissa vad jag just nu sitter och leker med? Min nya rosa älskling.
Och nej, det är inte en sexleksak, utan det är en alldeles ny digitalkamera från Canon. Ni vet en sån där IXUS 80 med 8 megapixl...(haha ni ser själv hur mycket man hatar när folk ska hålla på sådär).
Nej allt jag behöver säga är att den är fin, min och grymt bra. Tog precis ett testfoto på min kära far och det duger mer än bra säger jag. Nu kanske ni undrar vad som hände med den där utlandsresan? att den blev totalslopad och bortvald? Nejnejnej.. för som jag sa så skulle jag komma på något smart! Och jag är inte den som är den!
Så, jag ska puttsa fönstrena (någon gång, absolut inte idag eller imorgon, eller den här veckan!) och dessutom fick jag en 3årig försäkring utav det.
 
För att återkomma till de där med att vara sparsam och pengasmart, jag bevisade idag åter igen att jag inte är och förmodligen aldrig kommer vara den personen. Jag blev erbjuden att köpa samma kamera fast BLÅ (nejnej!) för samma pris där det INGICK en kameraväska värd 299kr. Jag sa nej.

Jag kunde klickat hem kameran från hemsidan och fått den 500kr billigare. Jag sa nej.



Jag förstår att ni sitter och skrattar åt min dumhet just nu, men jag sitter ändå här precis lika nöjd med min nya kärlek.


en rosa leksak eller en grym resa?


visst vill man bara kasta sig för ett dopp i poolen en sån här HÄRLIG dag?
(hoppas ni känner ironin)

Jag sitter här och har en smula ångest. Kanske för att det regnar eller kanske för att jag inte kan bestämma mig ifall jag ska slå till och köpa en CANON IXUS 80 ROSA (haha fyfan vad jag hatar när folk skriver ut hela namnet för att ingen annan ska fatta och man själv ska låta smart). Även om jag satt på betydligt mer pengar innan sommaren började så har jag ändå lite kosing kvar. Dock som sagt inte alls lika mycket. Jag vet ju att jag vill resa i sommar, även om de just nu har kastat sig själv upp på hyllan (tro mig, de var INTE jag!). Nej nu ska jag komma på något smart så jag slipper att välja.. vänta bara!

jag har förlorat 2,5 lax pga. min stolthet, bra jobbat!



när jag städade ur mitt rum för några dagar sen, hittade jag alla mina gamla veckorevyn. Dom som känner mig vet att jag slaviskt köpt denna tidning sen typ högstadiet. Däremot är jag inte lika besatt längre och har faktiskt missat några nummer i år pga. att tidningen helt enkelt blivit sämre. I alla fall då tänkte jag att jag skulle försöka räkna dom. 158 stycken låg kvar på mitt rum. 158 stycken tidningar. Eftersom jag alltid varit lika slavisk med att spara dom som att ha köpt dom så räknar jag med att dom flesta finns kvar. Däremot kan jag tänka mig att ett 40 tal försvunnit under åren. Så låt oss säga 180 stycken?

200st x 30kr = 6000 kr!



Jag kan då tillägga att jag aldrig premenumerat på Veckorevyn. Vilket kan anses som sjukt dumt. Men mina principer och min stolthet har tagit över (som i de flesta fall). Så låt oss säga att jag istället hade preminumerat;

26 nummer kostar: 459kr

200/ 26= 7,7

7,7 premenueringar x 459 kr = 3530kr

jag har alltså förlorat 2470kr på att handla lösnummer bara pga. mina principer, och JAG undrar varför min ekonomi är ostabil?


 


en hink brevid sängen betyder bara en sak..



nu tror ni jag ska säga att jag haft en hård natt på Birger. Eller att jag hamnat på en FÖR vild efterpärla? Jag säger bara om det vore så väl. Nej anledningen till att jag tillbringade natten på Rebeccas toalett (förlåt!) och blev hämtad fem i morse var inte för att jag hade fått i mig för många glas vin eller för att jag tog den där sista shotten. Nej här snackar vi matförgiftning/magsjuka. Vilket av dom två det är spelar mig ingen roll, jag är lika död för det.

Nackdelen med det här (förutom att jag legat och spytt hela natten då förstås) är att jag måste vara isolerad FAST jag redan känner mig mycket bättre. Det närmsta social kontakt jag får ha är per telefon. Och det enda jag kunnat äta på hela dagen är en halv mugg soppa. SÅ det bästa med att vara sjuk är att jag kan kolla på hur mycket Sex and the city som helst utan att få dåligt samevte för att jag slösar bort en hel dag. Nu ska jag streck-kolla från avsnitt 1, YES!


en fredag natt med Adam Sandler& bibeln



en fredag som började med en sjukt otaggad sofia, och en övertaggad rebecca, ni ser ju krocken redan där?
Efter mycket tjaffs kom vi överens om att utgång förmodligen skulle rinna. Men vi bestämde oss ändå för att utnyttja att det var fredag genom ett (läs: några) glas vin. Efter en del research så cyklade vi ner mot stan vid 01.00, där vi tog en sväng förbi birger, för att sedan hänga lite på kontoret, för att sedan svänga förbi red room, för att sedan gå in och hälsa på andrea på BK, för att sedan hamna i Max-kön i en och en halv timme. Hur de gick till vet jag faktiskt inte? Men vi stod och surra med en Adam Sandler-kopia som var så desperat att han gav sitt nummer till oss båda, gardering? 

  
  

Efterpärlan ägde i alla fall rum utanför på en bänk, där vi helt plötsligt råka sylta in oss i någon slags predikan av "kristna-på-stan". En och en halv timme spenderades även där; och en av dom frågade till och med om de fick be för mig, jag tyckte först de va skumt, men vem är jag att säga nej liksom? Så inom några dagar ska jag tydligen möta Gud och så ska jag bli en utmärkt journalist, jag bara tackar och tar emot. När vi 5.00 äntligen skulle börja cykla hem så får jag ett telefonsamtal från två fulla idioter som skulle hoppa från stockholm boogie-bron. Dom ville ha vägledning. Så jag hjälpte till så gott jag kunde. När jag väl somnat skönt i becca soffa 06.30 ringde mobilen; "vi lever!" sa dom och jag kan alltså sammanfatta kvällen med att vi lever allihopa, någon sov vidare, några andra stod blöta i stockholm och frös, någon annan fortsatte att läsa bibeln.

vem som drog de smaraste draget?
De får vi nog aldrig veta.


öregrund och BJ



en lill-lördag har passerat och den spenderades först på öregrund, där solen strejkade men det blev lunch och fika med världens grymmaste utsikt istället och vem säger nej? Va snabbt hem och böt om och hämta upp becca för att åka och grilla hos ebba med tjejerna. Hur grymt som helst, stämningen va på topp och särskilt när vi lyckades övertala alla att följa med ut. Efter en hel del "fuck-me-you-fat-bitch", "jag har aldrig", "21an" så va vi taggade på kvällens andra förfest.



Alla cyklade, så efter Nickan (med alla andra som släp) körde en Drivein med cykeln på donken så va de full speed mot kvarngärdet. Där va stämningen redan galen innan vi kom, alla sprayade graffitit på varandra och vi blev tillsagda av grannarna. Tillslut va det dags för slutdestination; Birger Jarl stod på schemat. Cyklade även dit och kön va grymt lång, men till vår fördel va listkön rätt kort. Efter mycket surr, lite dans, inte mycket drama, en p2, lite till surr så satt jag och becca på cyklarna påväg hem och hade firat att Sofia tagit körkort just denna dag, grymt!


"jag känner det, jag känner var den finns!"


fyifuck vad jag längtar hit!

jag känner att mitt förra inlägg kan misstolkas, så vi stryker ett streck över det, okej?
Sitter här och äter en banan, solen skiner ute (för en gångs skull) och jag ska städa mitt rum från totalt!
idag är en sån där dag som inte är rolig alls (städning& jobb ikväll) men nödvändig för att man ska kunna ha kul sen så WHAT the h... bara att sätta igång!