f&s


idag fick man känna på en riktig skoldag, lång, intensiv och mycket nytt skulle in i skallen för att stanna, jag var alldeles för trött för att få den informationen att stanna där. men imorgon är det torsdag, och torsdagar är något som jag kommer älska numera, då vi varannan vecka BARA har matte C på hela dagen och börjar 9.35 och slutar 10.55, och varannan vecka även har naturkunskap och slutar 12.30, vilket fall kommer de bli den "nya fredagen" då vi slutade 11.50. Så imorgon ska jag äntligen betala in mitt friskis& svettis kort! älskar att det ligger mittemellan skolan och mig, cyklar ändå förbi varje dag så kan lika gärna cykla in och ta ett ordentligt träningspass. Det ska bli så skönt att få köra mina favoritmaskiner igen och få känna att man lever.

idag åkte mamma& pappa iväg igen, för tredje helgen i rad. och blir borta tills söndag. Känns som vi alltid bor ensamma nu förtiden, så sugen på en lägenhet, men det finns fördelar med att bo hemma också.

image92


sitter och kollar på sex and the city, på tv faktiskt! är riktigt taggad inför morgondagen faktiskt!!

bara ren idioti!

idag blev jag rätt upprörd, men inte sådär upprörd att jag visade det öppet. Man kanske måste lära sig hantera sina känslor så det inte går ut över andra som inte förtjänar ens arga beteende. det är verkligen helt sinnes hur en människa kan bete sig mot andra, och även om den uttsatte inte är någon nära vän till mig längre så klart jag blir ledsen när den personen behandlas som den gör. faan hur kan man lägga en kommentar till en människa man inte känner ALLS för att såra? för att driva med? och för att få den att må dåligt? och speciellt en helt oskyldig snäll människa som man inte ens känner, ALLS! nej jag förstår verkligen inte, och att det var DU som gjorde så, kan jag heller inte förstå. du är ingen sån som medvetet sårar andra, inte enligt min uppfattning i vilket fall, så varför nu? så varför mot denna människa? jo jag ska berätta varför, för att folk mår bra av att klanka ner på andra, hemskt men så är det (oftast). nej du förlorade min respekt totalt idag, synd med en sån bra person som du egentligen är och ska gå och falla för grupptryck och tro att folk gillar dig bättre för att du klankar på dom som redan mår tillräckligt dåligt över vissa saker. nej bara ren idioti!


jaja till något positivt av dagen, ganska skön dag ändå, eller egentligen inte men våra tisdgar kommer bli guld från och med nästa vecka! vi fick böcker idag, ändrade schemat lite bättre& det känns som jag redan börjat få mer motivation!

hade en 2,5 timmes håltimme idag, så jag nickan, fia, sabbe& ida åkte ner och käkade på stan, efter en lååång naturlektion så cyklade jag hem, "YES ÄNTLIGEN FÅ KOMMA HEM" tänkte jag, tills jag inser att jag har inga nyklar med mig och ingen kommer komma hem förs om ett bra tag, så 1h fick jag sitta ute och frysa och vänta! ovääärt!

nej nu ska jag gå och kollade på topmodel.

you give me everything, and more!

jag kan inte hjälpa det, men så fort jag ser dig får jag en miljon fjärilar i magen, och du gör mig nervös som ingen annan kan göra, samtidigt som jag blir så lycklig av att bara se dig, för du påminner mig om mitt livs bästa ögonblick! jag trodde inte jag var en sån som fick känslor för någon sådär starkt, men du är allt jag någonsin velat ha, plus lite till, fast du inte ens är perfekt!

image91


va bara tvungen att skriva av mig, så fort jag tänker på dig blir jag alldeles såhär! du är det finaste jag vet... utan tvekan!

synd bara att det aldrig kommer bli, men det spelar ingen roll, för jag har ändå dig i mitt minne, underbara tveklöst perfekta människa (i mina ögon).

stadminister, journalist, drömliv anyone?


när jag läser min senaste blogginlägg så märker jag vilken moraltant jag försökt bli, att jag ska prata om respekt och räviga spel, de är nästan lite patetiskt. för det verkar som att jag försöker visa att jag är mycket bättre än vad jag egentligen är, vilket är fel! det är inte jag menat, de jag menat eller ja menar är att jag det är aldrig försent att förbättra sig, och då menar jag inte förändra sig(för det är ju bara att bli någon annan än sig själv, vilket vore ännu mer fel) utan helt enkelt försöka tänka på hur man beter sig mot andra. då kanske man också inser att man inte ska klaga på andra räviga typer när man själv kanske egentligen är likdan, nej förbättring ska ske, inte förändring!

carrie; "That's the thing about needs. Sometimes when you get them met, you don't need them anymore"

image90
stockholms skärgård (södra grinda), taget av mig sommaren 2006

igår så kom mamma& pappa hem från sandhamn, jag försov mig så hann aldrig ut med båten, faan jag om älskar sandhamn och hela stockholms skärgård, trist! men jag tog mig ändå i kragen och fixade rätt mycket grejer, solade lite och tog de lungt också. blev otroligt rastlös på kvällen, alla tjejerna skulle gå ut och fira idas födelsedag med en stor förfest och utgång på BJ, själv satt jag hemma rastlös och galen, men så fick jag andrea& micke att vilja träffa mig ett litet tag, skulle cykla och möta dom vid konsum (eftersom andrea flyttat hem till sunnersta nu ett litet tag) vi skulle hinna köpa cigg innan 21 också åp konsum, men eftersom jag kom på denna idé ungefär 20.51 så kirrade dom det, och sen kom dom hem till mig och kollade lite på film; big daddy (den är SÅ bra) och bara chillade, sen åkte dom hem och jag var fort. lika rastlös, väntade på mamma& pappa som va på grillfest, och dom kom rätt snart efter det, fort. rastlös så jag gick ut på en nattpromenad, sen blev de lite sex and the city& sova! hann igenom en hel skiva innan jag somnade.

jag är nog besatt, men eftersom carrie i princip lever mitt drömliv så kan man inte annat än drömma, jag vill också bli journalist (bl.a. jag har rätt mycket mål) och skriva en krönika i en tidning, drömjobb! och bo i new york vore inte helt fel heller, och så mycket skooor&kläder som hon har! underbart! jag har ju som sagt väldigt många mål, och HÖGA mål, men utan mål får vi väl ingen motivation, så det är väl bra i guess. jag hade tänkt att hinna med 4 yrken;
journalist, veckorevyn, expressen, unt, ngt bara jag får skriva! och helst en egen krönika.
redigerare/marknadsförare, det låter kanske knäppt man har alltid velat utforma reklam, och designa!
jurist, jag verkligen brinner för det yrket, det är dock svårt att bli, särskilt med mina betyg, men ett mål!
stadsminister, har jag velat bli sen barnsben, jag vill förändra och göra vårt land ännu bättre!

 nej man hoppas ju alltid att någon av ens mål kommer uppfyllas i alla fall,

"det går bara man vill"?


sex and the city

kan inte annat än älska denna serie, har kört igenom boxen jag vet inte hur många gånger sne jag köpte den i december, finns nog inget tillfälle jag inte är sugen på ett avsnitt med satc. fyfan vad jag älskare!

räddade min fredagskväll, ska ändå iväg till sandhamn kl. 7.00 imorgon bitti, så ja en fredagskväll får faktiskt bli en sex and the city kväll.

image16

carrie;
"I'm thinking balls are to men, what purses are to women. It's just a little bag but we'd feel naked in public without it"


kick off


blev ett hettsigt cyklande till skolan, kom inte iväg för 8.15, så jag blev typ 3min försenad, bra start sofia! jaja, kul att se de flesta igen, kändes dock som att de va igår man träffa alla. endel har man ju träffat under sommaren, och sabbe träffa jag dagen innan på jobbet så ja, de kändes naturligt att vara tillbaka, och jag tror jag faktiskt var den enda i klassen som var lite taggad på affärsjuridik (som i princip är samma kurs som rättskunskap, fast mer inriktad på företagande, så de blir en hel del repition). jag ställde en jävla massa frågor, för de här året ska jag visa henne, att jag kan! och varför inte köra hårt från början då.

image89

nej men, vi fick sluta efter det, alltså kl. 12.00, jag tänkte cykla hem och bada och sola lite, men så ringer jag malin och hon är inte hemma (jag hade inga nyklar), så jaa jag cyklade till jobbet och hämtade min jacka, och träffade sen dom andra (nicole, ida, markus& sabbe) på kens pizza där dom skulle äta, själv blev de en ramlösa för min del. shit vilket hetta idag, jaja vi satt där ett tag och sen cyklade jag hemmåt, malin hade kommit hem, klockan var typ halv3, jag va hur trött som helst, inte ALLS van vid dom här tiderna. så jag kollade på sjunde himlen och sen somnade jag, vaknade upp vid 21-tiden, och malin hade redan åkt iväg till sin bio.


då kickar allt igång


joo, ska sitta på cykeln påväg till jobbet om cirka 4minuter, så det här blir snabbt. dom senaste dygnen har varit fulla av lite lagom skolångest(!) men just nu i skrivande stund så känns det faktiskt helt okej! det ska faktsikt bli skönt med rutiner igen, att få kicka igång, och börja ta tag i saker, för efter det här året tar vi STUDENTEN! då är det vår tur att stå på flaket och skrika& va glada och fira! känns lite stressande faktiskt, men kollade nyss på vårt schema, helt okej måste jag säga, hade förväntat mig värre, och 3 sovmornar, inte illa! iofs också tre dagar till halv 5, men tror inte det kommer bli så riktigt. dom andra dagarna blir till tre, så man överlever!  jag kommer få tre håltimmar, varav en på 2½ timme, men det är bara bra, då hinner jag cykla till friskis ultuna och träna och sen tillbaks! så just nu känner jag bara motivation att kicka ass i år!

och jag har ju endel att se fram emot de här året också som ska motivera mig extra;

- det här är det absolut sista året, sen inge mer skola på ett bra tag!
- jag fyller 18år den 5 december, vilket bara är cirka 3mån kvar! (kan gå fort)
- det blir förmodligen thailand i vinter igen
- jag SKA åka till köpenhamn& ev. new york det närmsta halvåret!
- det är skidsäsong igen inom kort
- jag ska höga mitt betygsnitt, för de kan ju inte bli så mycket värre
- jag ska inte ha någon frånvaro

joo det finns nog lite mer, men nu måste måste jag cykla iväg till jobbet (inte lite ovärt att jobba till 22 dagen innan skolstart, men jaja!)

tack! - sofia

r-r-respect!

image88
"respekt; samma sak som 13 rätt på stryktipset. Förr var respekt någonting annat, men det är preskiberat."

denna beskrivning fick jag när jag slog upp ordet respekt på susning.nu, är det verkligen så att respekt har fått en mindre betydelse? det kanske är så, tycker folk beter sig mer och mer räviga numera. det snackas skit, det smöras, det bara luktar falskhet från mils avstånd. behöver jag sånt? nej nej och absolut nej, shit vad jag fått nog av sånt dära beteende, sånt beteende som bara tyder på en sak, egoism och noll tanke på andras känslor. känns som man börjat växa ifrån det dära faktiskt, komigen det där är något folk sysslat med sen lågstadiet, det räcker nu. enogh, med rävspel, falska spel, och ja spel av alla dess slag. varför inte slänga in handduken, och faktiskt börja va sig själva, bete sig som en själv, även om det kanske inte är den bästa människan, varför försöka göra andra till lags med en personlighet som inte ens är din egen, och NEJ jag ska inte säga ngt, been there done that! men just därför vet jag, att det där är inget för mig längre, fårn med och med nu, ska jag vara ärlig i alla situationen, inte kissa ass och försöka ställa mig in, jag ska vara mig själv, inte snacka skit om människor jag knappt känner, inte säger saker som jag tror ANDRA ska gilla. nej från och med nu är det mig själv hundra procent, den som gillar det de gillar det, resten, varför är det någon idé att ha folk omkring sig som inte gillar ens verkliga jag? hur mycket man än vill så funkar det inte i längden, även det har jag lärt mig.

så det var bara det jag ville få ur mig; visa andra respekt genom att bete dig som du själv vill bli behandlad, de är klyshigt men jag har börja tro på det gamla ordspråket igen, för det är ju så sant.

jaja hörrni, RESPECT! 

perfection


   image30

skulle man slå upp hunk i en ordlista så skulle denna man finns med som förklaring.

du é galet fin

du är så gaaalet vacker, jag blir så arg samtidigt som jag blir så glad när jag ser dig, du är så jävla fin, jag är så glad att jag fått träffa dig! finafina du, jag saknar att va i din närhet.

100% äkta vara!

kärlek, det samtalsämnet som oftast kommer på tal, på ett eller annat sätt.
det är fint det dära. och på den senaste tiden har jag fått mer och mer kontakt med en gammal barndomsvän, andrea simons, hur jag än försöker beskriva vår relation är det svårt men försöker med "vi var bästisar& grannar när vi var små, lekte jämt& sen flyttade hennes familj till dubai i fyra år, men vi umgicks fortfarande på somrarna då de kom hem, sen flyttade dom hem och vi slutade umgås av någon konstig anledning, vi sa knappt hej till varandra, sen träffades vi en sommar för två år sen och festade ett antal gånger, en vips va vi på samma plan igen, och nu äntligen har jag träffat denna sköna människa igen" ja ni ser, beskrivningen är ju inte precis kort. men i alla fall, hon och hennes pojkvän bor tillsammans, michael heter han. när man ser deras relation framför sig, så kan man ju inte annat än säga "det där vill jag ha". bara att veta att någon finns där för en precis när man behöver, det måste vara en sådan trygghet. även om det är skönt att ha friheten att göra vad man vill när man vill med vem man vill, så måste de ändå va skönt att veta att man redan har någon där, som är bara ens egna, ingen annans!

du är precis allt ajg någonsin velat ha, plus lite till. men nu vet jag inte ens om jag vill ha dig.
tricky det dära!

det finns så få människor som verkligen är 100% pure äkta, att det gör att man verkligen uppskattar dom få som verkligen är det. DU är en sådan, och du! men resten, jag tvivlar alltså..

fick jag välja i dagens läge två människor att dela mitt fortsätta liv med, en av varje kön, hade valet nästan varit för enkelt. självklart finns det så många människor jag älskar, tycker om, och trivs med. men när det väl kommer till kritan så är det dom där verkligen äkta människor, som man mår bra med, som man VET hur dom funkar, och som man verkligen ALLTID trivs med, som man verkligen behöver och vill vara med.

ni två, en av varje kön, ni är bland dom bästa jag vet!


raggarna har tagit över uppsala


joo, så är det. här körs det amerikanare (aka. raggarbilar) över hela vår stad. det har varit full rulle i uppsala den senaste tiden, eller ja för att tala om denna otroligt döda stad på sommaren, så har det varit reaggefestival, och då tog minst sagt alla reaggefolks över stan, och jag fick bevittna detta varje dag, eftersom jag JOBBADE hela den veckan, och cyklade därav förbi både påväg dit och hem.. reaggemänniskor verkar så avslappnade, må så bra och bara leeeva, precis som jag egentligen vill ha det. precis som jag disskuterade med min kära vän andrea simons så är reaggemusik inte något jag BRUKAR lyssna på, men som är skön att bara chilla till, skön bakgrundsmusik och skön musik som bara finns där, helt enkelt skön.

men i alla fall, var det ett jädrans polispådrag under dessa dagar, våra rastapeople kom till stan. samma sak nu, poliser över hela stan. jaja nog om uppsala stad, börjar ju tröttna nog på den här stan.

inte blir det bättre av att höra alla andras snack om deras lyckade utlandsresor, och hur de haft sitt livs resa och bara vill tillbaka. jag vill boort, en sak som är säker. men nej nu vare skola om fem dagar, och ja de är väl bara att ta tag i det!

i vilket fall var det kräftskiva igår, hos ida. hon har gått och fyllt 18 och kommit hem från tre veckor i spanien, ja ni hör ju, ALLA har varit utomlands. bruna och frääscha, mötte jag 14 tjejer hemma hos ida, det åts kräftor och pratades jo justja utlandsresor, men det var en trevlig kväll som avslutades med att jag tilda och martina gick in till stan, och jag tog sedan bussen hem.

jani, så vare fem dagar kvar, sofia ebba och anna kommit hem från grekland, jo dom har också haft det underbart!
och förstå mig inte fel, jag är glad för att alla haft det så bra, och jag har heller inte haft det dåligt, utan mer en VÄLDIGT annorlunda sommar. peace&love, leksand, vansbro, gagnef, smögen, strömstad, jobb jobb jobb och ja lite till jobb. kräftskivor, lite festa och umgåås.

                   
lite bilder från idas kräftskiva

jag är varigt lite ostabil, det senaste halvåret, eller ja lite, rätt mycket. jag har fuckat up mycket, mycket har förändrats, jag har förändrats, folk har försvunnit, folk har kommit, jag har varit upp och ner, "honey you are a rock, upon wich i stand" sen när ens klippa bara försvinner då? vad ska man då luta sig mot? man hittar stenar man kan luta sig emot så länge, men allt blir så provisoriskt! så det funkar inte längden, därav har det varit tufft, jag har inte varit den människa jag velat vara, jag har varit depp, jag har varit otrevlig, jag har inte varit mitt glada jag, jag har fööörsöökt så mycket att det mesta bara blivit kaos, den här sommaren har kanske inte varit den bästa, men den har varit viktig, viktig för mig själv, den har fått mig att inse att jag behöver ingen klippa, det jag behöver är ett par självsäkra fötter, som är stabila, som kan stå upp utan något stöd av en klippa. jag behöver mig själv, jag behöver må BRA med mig själv. jag är på rätt väg, och visst kan det bli svajigt, men jag ska klara av detta, jag ska bli mitt rätta jag igen, jag ska må bra igen och den här gången inte låta EN enda människa bygga på det, utan jag ska klara mig själv, och jag har jätte fina bra vänner, men den här gången vill jag klara detta helt själv, för just nu litar jag på mig själv, självkänsla kanske inte, men är på god väg!

yes så äre, jag ska bli mig själv igen, nej nu ska jag gå ut en sväng!

avslutar med denna fråga "What would you do if you knew you couldn't fail?"

New York, en drömstad?


dit ska jag en dag! som jag numera säger om allt, men jag är en sån människa, jag vill se mycket, UPPLEVA mycket, och va där det händer, jag gillar action jag gillar när det är full rulle. jag låter sjuk men jag typ tokgillar stress ibland. rastlös själ kan man väl säga, och i new york verkar det vara så, det händer ngt hela tiden, man slipper häcka, och man kan bara leeeva leva! :)

för känns som dagarna mest passerar, inget carpe diem här inte, dags att ändra på dom här sista dagarna!
nej en resa till new york ska stå överst på min önskelista när jag fyller 18, vore ju en suverän prelle, och det är bara 114 dagar kvar (haha ja jag är en nörd som räknat). hoppas den här terminen går fort, hösten suger, tror bara de är andrea som älskar hösten, efter sommaren vill jag ha vinter direkt! älska vintern, älska skidsäsong, älska 18årsdag, älska utlandsresa& älska om det blir en new york tripp!
image72    image73
USA, möjligheternas land?

ladies and tjänstemän, long time no see!


som alltid inleder jag med long time no see, det är sällan, kanske allt för sällan, eller kanske bara bra att jag inte sitter här vi bloggen och häckar. men samtidigt, skulle jag göra de kanske jag skulle hålla alla dessa miljoner känslor jag har inom mig lite mer balanserade, jo mycket känslor just nu, mycket tankar, mycket förvirring och framförallt mycket velande fram och tillbaka.

jani, det har inte hänt så speciellt mycket, jag är ju i uppsala, typ sommarens tråkigaste stad? har vart lite tripp till åland, lite vistelse till dalarna och ja sen en jävla massa jobb. har jobbat hela förra veckan utom lördag, mycket slit, men det är kanske (o)värt? 15 september kommer jag iallafall vara lite rich ett tag kan jag hoppas. idag skiner solen, har legat ute och stekt så länge som möjligt, tog en paus nu för att snart återgå. (jag kommer vara blekast vid skolstart!) inte lång tid kvar nu, vilket får mig att vilja spy, har nog inte riktigt den där motivationen jag hade hoppats på, men den kommer den kommer! (kanske). har i alla fall haft en trevlig kräftskiva med mina härliga tjejer, trevlig kväll som börjades med kräftor& klet och avslutades med singstar& drinkar. avslutade kvällen hos andrea, i hennes fina 4:a med TVÅ badrum, lite lyx, men snart flyttar dom ut. åh den lägenheten skulle jag vilja ha på två pers, med mysigaste balkongen. jaja va där en snabbis igår kväll också, bara älskarälskar den lägenheten!

jaja, eftersom det bara är 9 dagar kvar nu, så planerar jag& sabbe att eventuellt styra upp ngt innan skolan börjar, en riktig "brak-fest" som jag kallar de, ett härligt avslut på sommaren med en massa härligt folk, vore ju underbart. får se hur de går med dom planerarna men eventuellt så händer detta inom dom närmsta åtta dagarna, i hope i hope! är riktigt taggad& laddad och allt man nu kan vara, men nu ska jag ut i solen innan den åter går i moln ett tag, och sen städa min garderob innan jag blir dödad av två föräldrar. sen hoppas jag på lite biomys ikväll kanske.
vi får se, ut nu vare ja!

ha en trevlig dag nu, väntar fortfarande på att maillot-jaune ska få in snook-t-shitarna som tog slut på peace&love, så snygga och jag ska SÅÅ ha en sån!

love
sofia emma johanna eriksson (kanske borde sluta ljuga snart)

smögen& västkusten

de roliga är att jag alltid får inleda min blogg med "LONG TIME NO SEE", för jag skriver så sällan!
men jag har faktiskt varit och njutit en vecka i smögen, kan vara bland de mysigaste ställena i sverige på sommarn! några riktigt soliga dagar på smögenbryggan, med fisk& skaldjuur på menyn! underbart, särskilt när det för avnjutas precis vid vattnet i solnedgången med alla sjukt lyxiga och fina båtar (man blir ju inte LITE avundsjuk), men en dag ska jag ha en sån där, vänta bara! och alla dessa snygga människor? hur kan det få plats så mycket snygga hunkar på ett litet ställe som SMÖGEN liksom? och så sitter dom i sina dyra fina båtar och steker, fan jag vill också!

jaja fem underbara dagar i smögen varav tre riktigt soliga, två med hällregn!
vår roadtrip gick senare vidare till strömstad, yes där har vi varit förut, även detta mysigt ställe, lite större, rätt likt men sneppet omysigare, fast jag gillart ändå! där tillbringades dock endast två dagar eftersom vi redan sett stan i nästan två veckor förut, är inte så mycket mer att se kanske? och sen vidare till vårt kära(?) grannland norge, över dagen bara. härligt land, rika norge, där ska jag jobba en vacker dag och spara alla pengar för att sen flytta tillbaka till sverige och köpa min fina båt, min fina lägenhet& en jävla massa klääder och sånt jag alltid velat ha! haha okej SÅ rik blir man kanske inte av typ ett halvår i norge men, kan ju alltid drömma lite.

gillade att jag hittade en gammalresedagbok från 2004 (jag va alltså 14år) och hade skrivit;

"idag var en softishdag, gled runt i oslo bland alla knarkare som dukat upp sin lilla "måltid" på trottoaren, chill stad, dock ingen shoppingstad eftersom allt är typ dubbelt så dyrt, hängde lite på woodstock music café, skön dag! peace out!"

HAHA, skrev jag så när jag va fjorton? herregud! meen jaja, härlig tripp iaf fick iaf mer sol än er här hemma, MOAHA! nejrå, men helt okej, avrundades dock en dag tidigt pga. familjen erikssons tendens att komma osams varannan sekund. men dom har dragit vidare, föräldrarna alltså. så jag& malin bor själva som vanligt nuförtiden. lagar mat, städar, fixar, tvättar, kirrat disken eller ja MALIN gör allt de där :) men jaja!

imorgon blire kräftskiva med nickan, sabbe, anni, fia, anna, ebba& förhoppningsiv andrea! kanske borde sova nu om jag ska orka? jag är sjuk i huvet, klockan är 03.42 och jag är inte ens trött! faan sova nu, imorgon tidigt ner på stan och inköpa kräftor och alla dess tillbehör, köpa klänning eller ja outfit för morgondagen, sen hemma och kirra allt! stessigt men ack så taggad jag är! de ska bli en hejdundranes kräftskiva! :)

ps. angående min träningsvecka, de har flytit på trotts semestern, har dock haft mina små synder för att de va ju semester och de är svårt att undvika, men har dock komenserat detta med träning och springning + hinderbana med pappsen såå, yes im still trying! dock inte lika intensivt och hårt, men de kommer gott folk, behöver lite ny inspiration bara!" ds.

godnatt and love
sofia emma johanna eriksson