veckan med stort H!

yes, så är det, från och med idag börjar mitt NYA liv. Eller ja Hälsosammare liv i vilket fall, någon gång måste man inse och rycka upp sig, det gjorde jag igår kväll. och bestämde att imorgon började mitt nya liv, den här veckan ska jag kicka ass, men de är inte slut där, men tar en vecka i taget, man behöver rycka upp sig, börja ta tag i träningen, äta nyttigare och bättre mat som ger en mer energi och bli gladare, och man behöver framförallt känna sig fräsch och fin!

därav, ska jag börja hålla min träningsdagbok, och denna blogg för bli träningsdagbok ett tag framöver, inte bara men till största del, så nu kommer de inte bli mycket intressant att läsa för andra, men vem bryr sig? den här bloggen är till för mig mig och enbart migsjälv. låter egoistiskt men de är något jag behöver, skriva av mig!

så den här dagen började med att jag vaknade med motivationen i högsta hugg, gick upp och kokade mig lite havregrynsgröt (tack alexander för inspirationen), och skivade bananbitar på, åts med mjölk, gav mig energi och inte dålig energi utan BRA energi, så jag började kuta runt som en galning ute i solen, satt på musik och dansade runt för mig själv, ni ska bara veta hur jävla kul det är, att bara spåra med sig själv, dansa skratta sjunga och bara må bra med sig själv (något jag iofs brukar göra när jag är ensam), sen kom jag på, STEGRÄKNAREN, yees på med den, har alltid velat prova, ojoj vad den ger en motivation att röra på sig, traskade runt ett jävla ta med radion på och de va roligt, för att träna eller ja röra på sig ÄR roligt, bara att man måste påminnas om de ibland. sen kom mamma& malin hem och sa "vi ska åka till lotten och fira henne nu, skaru med?" jaa som var uppe i mitt lyckorus hakade självklart på, fräshade till mig och satte på mig min tunikaklänning och jordgubbshalsband och följde med dom till plantagen för att inhandla present, ett fikonträd blev det.
yees seen vidare hämta papi chuloo på polisstationen och sen vidare mot ljumkilen, kul att träffa alla som man inte träffat på länge, sabina, lotten, niklas, ove (träffade iofs för bara någon dag sen), madde och fredde, trevligt trevligt, men där kom också dagens synd; citrontårta, EN syndig bit för att vara trevlig, god var den inte ens. inga sånna fusk den här veckan med stort H inte. nej det blire inge mer av.

sen åkte vi och handlade, och jag inhanlade en massa god frukt för att nyttiga veckan skulle fulländas; honungsmelon, jordgubbs& mandariner. kom hem och det var dags för första middagen alá H; de andra åt lax& pasta, medans jag gjorde en bönsallad alá sofia (blev mycket alá här), som bestod av kidneybönor, vita bönor, röda bönor, ännu mer kidneybönor, kikärtor, sallad, tomat, gurka och paprika& till de lite nyttig vitlöksås, hur smarrigt som helst på köpet! efter det har jag inte ätit något alls, och jag va inte ens sugen eller hungrig, de är de som är grejen med "långsam mat", man blir så mätt och de fyller alla ens matbehov, plus att de är BRA och NYTTIGT. dom orden kommer jag använda mycket av här i bloggen framöver hoppas jag, haha! och sen för en halvitmmes sen så gjorde jag en liten fruktsallad åt familjen och mig, som ett sista mellanmål, den bestod av; honungsmelon, mandarin, äpple, banan och jordgubbs, så sjukt gott.

jo såhär är det nämligen, jag testar 3-TIMMARS-DIETEN och den ska tydligen verkligen fungera.

såhär går det tills för den som undrar;
man börjar morgonen med
frukost = MÅL 1
3 timmar efter det blir det
mellanmål = MÅL 2
3 timmar efter det blir det
lunch = MÅL 3
3 timmar efter det
mellanmål = MÅL 4
3 timmar efter det
middag = MÅL 5

och nu kan ni tycka, hur kan man bli smal av att äta sådär ofta? då är grejen att man ska äta jättesmå portioner, man ska äta "LITE OCH OFTA", det är hemligheten people! och självklart så nyttigt man kan för att det ska fungera och hända något.

så det är alltså det här jag tänker prova i minst en vecka framöver iaf så nu börjar min kost& träningsdagbok;
det här kan tyckas larvigt att skriva i detalj men de är bara för att jag ska motiveras att inte stoppa i mig skit.
eftersom allt ska upp här, MINSTA lilla grej jag stoppar i mig, till och med en liten chockladbit eller en läsk eller vad det nu är, så eftersom jag inte vill ha några onyttigheter i min blogg nu så ska jag heller inte äta några, så;

dagens mat;
havregrynsgröt - en portion
banan - en
-
citrontårta, en bit
kaffe - en kopp
-
bönsallad - en liten tallrik
mineralvatten utan smak
-
1 liter varmt vatten
-
fruktsallad, litenliten portion

dagens träning;
45 min dans och joggning
15 min spinning
1 h powerwalk

stegräknare från kl. 15.00-22-40 = 13 133 steg (men mer ska de bli innan sängdags!)

en till sak jag VERKLIGEN vill tillägga är att jag har varit RÖKFRI i 13 DAGAR nu, vilket kanske är fjortis att skriva och kanske lite töntigt eftersom de inte är så länge men de lägsta jag försökt iaf, och nu är de ju hälsovecka, och är det något som förstår hälsan så är det just rökning, så cred till mig som bekämpat min rastlöshet på andra sätt!

sådär, det var min första H-dag, tack för mig och bra jobbat migsjälv!

love
sofia emma johanna eriksson

kom igen bjud på en kommentar!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback